Časovna kapsula

25/08/2023

Iščete nekaj zabavnega in večnega za popestritev prvega rojstnega dne vašega malčka?
Zakaj jim ne bi naredili časovno kapsulo – zbirko zakladov in spominov, ki jim jo  lahko skrijete za njihovo prihodnost?
Tukaj vam bom opisala, kako narediti časovno kapsulo.

KAJ JE ČASOVNA KAPSULA OZ. DARILO ZA PRIHODNOST?
Časovna kapsula je lahko škatla/posoda, ki je napolnjena z stvarmi od dneva datuma zabave prvega rojstnega dne ali od rojstva, kot so časopisi, fotografije, listki, pisma ipd. Škatla se nato za nekaj časa skrije v omaro ali zakoplje na vašem vrtu, nato pa jo na določen datum (običajno je to na otrokov 18. rojstni dan) izročite svojemu otroku. Je tudi krasno darilo iz preteklosti za prihodnost!

KAKŠNA NAJ BO ČASOVNA KAPSULA?
Pravil ni – lahko je preprosta škatla za čevlje, ki jo skrijete v zaprtih prostorih, ali bolj vremensko odporna škatla, ki jo lahko zakopljete na vrtu. 

KAJ LAHKO POSPRAVITE NOTRI?
Izberete lahko, kaj vse boste vključili v otrokovo časovno kapsulo – spomine in simbol današnjega dne.
Tukaj je nekaj idej:
Vključite lahko današnji časopis/naslovno stran časopisa. Posnemite nekaj fotografij svoje hiše, stanovanja, spalnice, vrta, ulice, katere prav tako lahko vključite. Tukaj lahko najdejo mesto tudi razne vstopnice, spominki na dnevne izlete, počitnice iz tistega leta. Prav tako lahko notri pospravite prvo dudo, oblačila v katerih je otrok prišel iz porodnišnice, prvo fotografijo ultrazvoka, fotografijo vaju kot para preden ste postali družinica, prve copatke…
Izbira je neomejena in predvsem vaša.

LISTKI ZA ČASOVNO KAPSULO
Kotiček z listki za časovno kapsulo je lep in zabaven dodatek, ki ga lahko uporabite na prvi rojstnodnevni zabavi vašega malčka. Da pa ne bo izgledalo samo lepo je hkrati tudi uporaben, lep in trajen spomin za malo slavljenko ali slavljenca, saj bo listke prejel-a in jih prebral-a na svoj 18. rojstni dan.
V kompletu časovne kapsule so navodila za povabljence in listki za želje malemu slavljencu. Glede na število povabljencev izberete število listkov na katere bo vsak povapljenec/par napisal svoje želje ali lepe besede za otroka. Listke se potem pospravi v časovno kapsulo oz. v škatlo katero ste izbrali.
Vse je obarvano z enako tematiko kot vse druge tiskovine na zabavi.

Za popoln izgled zabave vam priporočam uskladitev barv in stila. Z različnimi tiskovinami in tematsko grafiko pa boste dosegli, da bodo vsi detajli na zabavi skladni in bo vse skupaj izgledalo maksimalno popolno.

ZAVITA SKRIVNOST
Ko zberete vse, kar želite vključiti, je čas, da sestavite svojo časovno kapsulo. Vključite vse svoje izbrane zaklade časovne kapsule in zapečatite svojo škatlo.

Dobra ideja je, da lahko škatlo zavijete kot darilo in jo okrasite (vendar deluje le, če jo shranjujete v zaprtih prostorih), na koncu pa jo morate označiti še z imenom slavljenca, datumom, kdaj lahko škatlo odprete in kdo.

Zdaj pa jo skrijte stran in poskusite ne pokukati vanj do izbranega datuma/leta!

Z ljubeznijo,
Nadja.

KOMU JE NAMENJENA?
Namenjena je vašemu enoletniku, ko bo praznoval svoj 18. rojstni dan. Takrat mu kot darilo in v spomin na njegovo prvo praznovanje podarite listke z željami ljubih oseb katere so mu izkazale želje.

Z ljubeznijo,
Nadja

dodatki za rojstni dan dekoracija vabilačasovna kapsula papirna galanterija Vanja in lev