Splošni pogoji poslovanja

Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: VANJA IN LEV, grafično oblikovanje, Nadja Šubert s.p.

Kratko ime: VANJA IN LEV, Nadja Šubert s.p. Naslov: Glavarjeva ulica 49, 1000 Ljubljana

Transakcijski račun: SI56

Matična številka: 9015752000

Davčna številka: 66800030

E-pošta: info@vanjainlev.si

Telefon: +386 (51) 36 37 22

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 04.12.2021.

Splošni pogoji spletne trgovine www.vanjainlev.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. S spletno trgovino www.vanjainlev.si (v nadaljevanju spletna trgovina) upravlja podjetje VANJA IN LEV, grafično oblikovanje Nadja Šubert s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.vanjainlev.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje spletnega naročila.

Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev na spletni strani www.vanjainlev.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Pogoji poslovanja so veljavni od 04. 12. 2021.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
• dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
• način plačila in dostave
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

SPLOŠNO

Spletna trgovina www.vanjainlev.si je namenjena prodaji izdelkov za dekoracijo.

STRINJANJE S POGOJI POSLOVANJA

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo izdelkov, objavljenih na spletni strani www.vanjainlevsi. Z uporabo spletnega mesta velja, da je vsak uporabnik seznanjen, s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

SLIKOVNI MATERIAL IN GRAFIKA

Fotografije ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last VANJA IN LEV Nadja Šubert s.p. poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago oziroma prodajno akcijo. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

KOMUNIKACIJA

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

VARNOST PODATKOV

Podjetje VANJA IN LEV, Nadja Šubert s.p., se v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Osebni podatki kupca bodo uporabljeni samo za namen komunikacije s kupcem v zvezi z naročilom in dostavo želenega blaga. Informativno gradivo se pošilja le posameznikom, ki so izrecno označili to možnost na zaključku nakupa oz. za tiste uporabnike, ki so naredili prijavo na e-novice podjetja. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da svojega uporabniškega imena in gesla ne posreduje tretjim osebam ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Uporabnik s potrditvijo pogojev poslovanja soglaša, da spletno mesto www.vanjainlev.si lahko uporablja njegove podatke, ki jih je vnesel ob izdelavi naročila (ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z www.vanjainlev.si), izključno za lastne potrebe, katere hrani za nedoločen čas.

POPUSTI, PROMOCIJSKE KODE IN DARILNI BONI

Popusti, promocijske kode in darilni boni veljajo v določenem obdobju in se ne združujejo, če ni navedeno drugače. Ni jih možno zamenjati v denarna izplačila in niso prenosljivi na druge osebe. Če kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Popustov ni mogoče uveljavljati na izdelke po naročilu, če ni navedeno drugače. ponudnik pridržuje pravico glede napak pri objavah popustov ter, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

IZDELKI V AKCIJI

Za izdelke v akciji ne vračamo kupnine.

NAGRADNE IGRE

Ponudnik občasno objavi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Vanja in lev na družabnem omrežju Facebook ali Vanja in lev na Instagram-u. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let. Pravila o obdobju nagradne igre, sodelovanju v njej in o nagradi so jasno zapisana v objavi. S sodelovanjem v nagradni igri, sodelujoči sprejme pogoje sodelovanja. Po zaključku nagradne igre ponudnik javno objavi nagrajenca na socialnem omrežju. Nato mora izžrebanec v roku 7 dni organizatorju posredovati podatke kamor mu bo poslana nagrada. Menjava nagrade ali denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Organizator si pridržuje pravico, da vsebine, ki so žaljive, neprimerne ali goljufive (nepravi in podvojeni profili) umakne in sodelujočega izloči iz sodelovanja. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

CENE

Vse cene v spletni trgovini www.vanjainlev.si so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila. Končni ceni je v zadnjem koraku naročila dodan strošek dostave. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si ponudnik prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

PLAČILO PO PREDRAČUNU NA POSLOVNI RAČUN PODJETJA

Kupec poravna plačilo preko UPN obrazca. Po oddaji naročila bo kupcu na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba. Račun je poslan na elektronski naslov, ki je bil naveden ob naročilu. V kolikor plačnik želi račun tudi v fizični obliki naj to pisno sporoči na info@vanjainlev.si. Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Vanja in lev, grafično oblikovanje, Nadja Šubert s.p. v roku 48h po prejemu predračuna. Plačilo lahko uporabnik izvede preko svojega e-bančnega računa. Naš partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni. Vsako naročilo bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. Strošek dostave in pakiranja znaša 4,20€. Ta cena velja za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije.

NAROČILA, ODPREMA BLAGA IN POŠTNINA

Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo obravnavana prvi naslednji delovni dan. Personalizirana naročila bodo odpremljena v roku 2-8 dni od prejema potrdila o plačilu.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Zaradi personalizacije vsakega izdelka odstop od pogodbe ni možen, razen v primeru, da je pošiljka prišla poškodovana. V tem primeru potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

NAKUP

V košarico si naložite željene izdelke. Preden končate nakup preverite vsebino košarice in vpisane podatke. Po zaključku nakupa boste po e-pošti prejeli sporočilo s podatki o pripravi vašega naročila.

REKLAMACIJE

Izdelki so pomanjkljivi, če ne ustrezajo tehničnim standardom. Kupec mora očitne napake dobavljenega blaga, opazne brez posebne pozornosti, uveljaviti najkasneje v 14. dneh po prejemu. Kasneje očitnih napak ni več mogoče uveljavljati. V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico do nadomestne dobave, ali, kadar to ni mogoče, ima pravico zahtevati razveljavitev pogodbe. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije tudi stroške poštnine. Ponudnik ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži.

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo uporabnik ponovno obišče. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani, saj zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Ne zbirajo ali shranjujejo osebnih podatkov. Uporabljajo se za različne namene, za seje, za košarice v spletni trgovini, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij. Z uporabo spletne trgovine www.vanjainlev.si se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Spletna trgovina www.vanjainlev.si si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail info@vanjainlev.si ali po klasični pošti na naslov: VANJA IN LEV, Nadja Šubert s.p., Glavarjeva ulica 49, 1000 Ljubljana. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno. Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.